Urineonderzoek

Een urineonderzoek vindt plaats bij klachten die kunnen duiden op een blaasontsteking of andere klachten betreffende de urinewegen.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door middel van een urineanalyzer en de uitslag ervan hoort u meteen als u een consult bij de huisarts gepland heeft.

Heeft u geen consult gepland dan kunt u op dezelfde dag na 15.00 uur in het patiëntenportaal de uitslag terugvinden. Bij twijfel over de uitslag kan de urine gedurende 24 uur op kweek gezet worden. U kunt dan de volgende dag bellen voor de uitslag van de kweek. Urinepotjes voor het opvangen van de urine zijn te verkrijgen bij de assistentes. Bij voorkeur ontvangen wij de ochtendurine. Voor meer informatie zie www.thuisarts.nl/blaasontsteking/ik-heb-blaasontsteking-vrouw

Graag verzoeken wij u de antwoorden op onderstaande vragen bij inlevering van de urine mee te nemen. Of via dit formulier

 

    Faciliteiten

    Voor meer informatie over de faciliteiten van Gezondheidscentrum Haagsittard kunt u gebruik maken van onderstaande links:

    Afspraak maken

    Wilt u een afspraak maken voor een consult bij een van onze huisartsen? Dan kunt u ook gebruik maken van onze online afsprakenplanner.